Literature

Questions on the Life and Works of Arthur Miller |Literature Questions

Here are the important English Literature questions on Arthur Miller life and works especially Death of a Salesman and All My Sons. Arthur Miller is one of the most famous English playwright and essayist.

Q1: When did Arthur Miller born?

Answer: He was born on October 17, 1915.

Q2: What was the nationality of Arthur Miller?

Answer: He was American.

Q3: What is the name of Arthur’s wife?

Answer: Her name is Marilyn Monroe.

Q4: What is the genre of Death of a Salesman?

Answer: The genre of Death of Salesman is a tragedy, family drama and social commentary.

Q5: What is the climax of Death of a Salesman?

Answer: The scene in Frank’s chop House and Biff’s final confrontation with Willy at home.

Q6: Who are the protagonists of Death of a Salesman?

Answer: Willy Loman and Biff Loman.

Q7: What are the symbols in Death of a Salesman?

Answer: Seeds, diamonds, Linda’s and The Woman’s stockings. the rubber hose

Q8: Who is Biff Loman?

Answer: He is thirty-four years elder son of Willy Loman.

Q9: What is the name of the woman Willy dreams about?

Answer: He sees a woman in his dream but we do not know her name.

Q10: What did Biff Loman steal from Oliver?

Answer: A Fountain Pen

Q11: Who fires Willy Loman from job?

Answer: Howard

Q12: How old is Willy Loman?

Answer: He is 62 years old.

Q13: What is the profession of Willy Loman?

Answer: He is a salesman

Q14: What were the names of Willy Loman’s sons?

Answer: Biff Loman and Happy

Q15: What was the name of the restaurant where Willy’s sons were going to take him out to eat?

Answer: Frank’s Chop House

Q16: Willy brags about meeting a mayor to his sons at a town, what is the name of the town?

Answer: Providence

Q17: What is the profession of Bernard who Willy made fun of during the boys’ high school years?

Answer: Law

Q18: What sport did Biff play?

Answer: Football

Q19: What was the name of Willy’s brother?

Answer: Ben

Q20: To what state did Willy wish that he had gone with his brother?

Answer: Alaska

Q21: Arthur Miller won a Pulitzer Prize for Death of a Salesman in?

Answer: He won that prize in 1949.

Q22: Willy’s all hopes are focused on his one child but he could not fulfil it?

Answer: Willy had high hopes regarding Biff.

Q23: On several occasions in the play, Willy often talks to his dead relative, What is the name of that relative?

Answer: It was his brother named Ben.

Q24: How does the Salesman die in Death of a Salesman?

Answer: He commits suicide by crashing his car.

Q25: What is the name of Willy Loman’s wife?

Answer: Her name is Linda Loman.

Q26: When did Arthur Miller write Death of a Salesman?

Answer: He wrote it in 1949

Q27: When did he wrote the play All My Sons?

Answer: He wrote All My Sons in 1946.

Q28: A movie version of “All My sons” had one of the finest actors in the lead role, who is the actor?

Answer: Edward G. Robinson

Q29: Which work of Arthur miller describes a relationship between brothers and their family memories?

Answer: The Price

Q30: What are the most recent works of Arthur Miller?

Answer: Broken Glass (1994), Mr Peter’s Connections (1998), Resurrection Blues (2002) and Finishing the Picture (2004)

Q31: What is the death date of Arthur Miller?

Answer: February 10, 2005

Q32: How many children Arthur Miller had?

Answer: He had four children.

Q33: What lies at the heart of All My Sons?

Answer: American Dream is the main theme of All My Sons.

These were the questions on the life and works of Arthur Miller.

Memorize more English Literature Questions by Following the links below:

Hamlet by Shakespeare Mark Twain Geoffrey Chaucer

William Wordsworth John Keats P.B Shelley

T.S Eliot W.B Yeats Robert Frost

Robert Browning Maya Angelou

Naz khaliq

Share
Published by
Naz khaliq

Recent Posts

6 Bad Boys Movies who Fell in Love with Good Girls

Bad Boys movies are a popular genre and people love them. Bad Boys who fell…

3 days ago

10 Popular Obsessive Lovers Pakistani Dramas

We have a list of obsessive lovers Pakistani dramas that you can watch if you…

1 week ago

FLAMES OF LOVE (A Fictional Love Story)

Welcome, all of you to the "Flames of Love" A fictional love story.This is a…

2 weeks ago

5 Best Obsessive Lovers Chinese Dramas Series

We have a list of some passionate obsessive lovers Chinese dramas series that you can…

2 weeks ago

15 Best Haters to Lovers Chinese Dramas Romance

We have a list of 15 best Haters to lovers Chinese dramas that you cannot…

3 weeks ago

15 Hot BlackPink Halloween Looks that are Hard to Ignore

Kpop group Blackpink posted their Halloween looks on Instagram. We have chosen the best Blackpink…

4 weeks ago